כשבא לי ממש להתפנק, אני מכינה אותם, מדוייקים עגולים וממכריםםםם
אלפחורס – במקורו מגיע ממדינות דרום אמריקה והשם המקורי שלו זה אלפחור, משום מה בישראל קוראים לעוגייה הזו גם ביחיד- אלפחורס:) טוב.. נו.. לא שואלים שאלות על ישראלים
בכל אופן לענייננו:)
אלפחורס – הוא קינוח פופולרי בכל רחבי העולם, וניתן למצוא אותו במגוון טעמים וצורות.
אנחנו מכירים את האלפחור הקלאסי – המורכב מ2 עוגיות פריכות שבינהם ריבת חלב, אבל מעניין להכיר כי יש עוד המון וריאציות לאלפחורס.
- אלפחורס ארגנטינאי: זהו הסוג המוכר ביותר, עשוי משתי עוגיות דקות עם מילוי ריבת חלב וציפוי קוקוס.
- אלפחורס ברזילאי: בדרך כלל רך יותר ומתוק יותר מהאלפחורס הארגנטינאי, ומכיל לעתים קרובות אגוזים או פירות מיובשים.
- אלפחורס ספרדי: קשה יותר מהאלפחורס הדרום אמריקאי, ובעל מרקם דומה יותר לעוגיית פתי בר.
המאפיינים העיקריים של אלפחורס:
- מרכיבים: הבצק עשוי מקורנפלור, ביצים, חמאה וסוכר.
- מרקם: רך, מתפורר בפה.
- מילוי: לרוב ריבת חלב, אך יכול להיות גם ממרחים אחרים כמו שוקולד, נוגט, ריבת פירות ועוד.
- ציפוי: קוקוס טחון, שוקולד מריר, מרנג איטלקי או ללא ציפוי כלל.
- צורה: עגולה, מרובעת או אליפטית.
- גודל: משתנה, אך לרוב קטן יחסית.
אז באמת כשבא לי פינוק טעים (לעיל) ויש לי זמן וסבלנות (למי אין:), אני אוהבת להכין אותם כמובן בגרסה הקלאסית והמוכרת, עם הריבת חלב, למרות שיהיה מעניין בהזדמנות להכין אותם בגרסה שונה ולא מוכרת אולי בציפוי שוקולד…
קבלו אותם, אלפחורס מיני שהכנתי בעבר ה-דיי רחוק
וכמובן צילמתי:) בסטודיו הביתי…
אוי כמה שהם טעימיםםם, נכון שאפשר גם לקנות אותם במאפה נאמן אבל זה לא זה….